Sportska sekcija – Bald auch auf Deutsch

Kako je nastala sportska sekcija u našoj Zajednici? Zajednica Nijemaca je pred nekoliko godina prihvatila ideje naših mlađih članova koji su izrazili želju da se i vikendima nalaze u prostorijama Zajednice Nijemaca ukazujući nam na nedostatak sportskih aktivnosti u Zajednici.

Bilo je to pred koju godinu kada smo odlučili posvetiti nove programe djeci i mladim članovima Zajednice. Stoga smo, uz fašnički disko za djecu, osnovali smo i sportsku sekciju.

Sportska sekcija Zajednice Nijemaca osnovana je na upit naših mlađih članova i sastoji se od tri ogranka:

  • stolni tenis,

  • šah,

  • planinarska rekreacija.

sportska sekcija

Mladen i Bruno u Heimu, travanj 2018.

Stolni tenis

Najprije smo aktivirali stolnoteniski ogranak te skupili sredstva za stol za stolni tenis. Otada naši stolnotenisači i stolnotenisačice redovito treniraju i pripremaju se za ulazak u zagrebačku amatersku ligu, a dogovaraju i organiziranje turnira. Nije nam najvažnije pobijediti, nego družiti se i sklapati nova prijateljstva. U pauzi slušamo glazbu, pričamo viceve i dogodovštine iz studentskoga života.

Ako već znate igrati stolni tenis, dođite i pokažite nam kako izgleda dobar spin, a ako ste tek početnik, s nama ćete zasigurno zavoljeti taj šport.
Javite nam se i igrajte s nama!

Voditelj programa: Mladen Stipetić